Alkoholio ir maisto kiekis
Kokius alkoholinius gėrimus Jūs ar Jūsų svečiai gers per vestuves, priklausys tik nuo Jūsų pomėgių ir pinigų kiekio. Bet dažniausiai tai degtinė, vynas bei šampanas. Konjakas, vermutas, viskis, likeris ir t.t. - geriami žymiai rečiau.
Norėdami apskaičiuoti apytikslį alkoholio ir gėrimų skaičių galite vadovautis šiomis rekomendacijomis:
- Degtinė - 1 butelis žmogui;
- Vynas - 1 butelis žmogui;
- Šampanas - 1 butelis trims žmonėms;
- Mineralinis vanduo, sultys, morsas - 1,5 - 2L vienam žmogui.
Nepamirškite, kad be restorano, Jūs gersite alkoholį ir namie, ir prie santuokų rūmų, ir gamtoje. Čia geriausiai tiktų šampanas ir vynas.
- Namie - 3-4 buteliai;
- Prie santuokų rūmų - 1 butelis 2-3 svečiams;
- Gamtoje, po sutuoktuvių - po butelį kiekvienam svečiui.
Porcijų kiekio vestuvių puotai paskaičiavimas.
Meniu ir porcijų kiekį Jums padės pasirinkti Jūsų restorane ar kavinėje. Neverta susivilioti ir užsakyti kalną maisto, pakanka:
- 4-6 salotų ir užkandžių rūšių;
- Mėsos, žuvies, daržovių asorti;
- Kelių karštų užkandžių;
- Vienos - dviejų rūšių karštų patiekalų su garnyru;
- Vaisių ir ledų;
- Arbatos-kavos.
Galima pamėginti susitarti ir atsinešti dalį savo produktų - išpjovos, ikrų, vaisių. Išeitų žymiai pigiau.
Griežtai draudžiama šiame portale esančią informaciją kopijuoti ir panaudoti kituose tinklapiuose ar spaudiniuose be rašytinio administratoriaus sutikimo.